Zoekmachine optimalisatie

De feiten op een rij

Een van de meest essentiële onderdelen voor een succesvolle website is nog altijd: vindbaarheid. Wil je online een product of dienst verkopen dan moet je gevonden worden door je klanten. Deze klanten bereik je met betaalde advertenties, of met zoekmachine optimalisatie. Bij Monkeybridge bereiken we een solide basis organisch verkeer door ons vanaf de ontwikkeling van de website bezig te houden met zoekmachine optimalisatie. Wil jij ook meer verkeer?

zoekmachine optimalisatie

Deskundige zoekmachine optimalisatie zorgt voor:

  • Meer bezoekers
  • Relevante bezoekers
  • ‘Gratis’ leads
  • Hogere positie in de Google rankings
0
%
van al het internetverkeer begint met een zoekmachine
0
%
van alle Google gebruikers klikt op een organisch zoekresultaat

Controle vindbaarheid website

Een belangrijk voordeel van zoekmachine optimalisatie is voortdurende controle. Door constant de fluctuaties in de Google rankings te monitoren, is het effect van onze wijzigingen direct zichtbaar. Deze rankings delen we structureel, één-op-één met onze klanten. Zo zie je welke pagina’s aanslaan, en welke pagina’s verbetering behoeven. Over het algemeen geldt: Meer geoptimaliseerde contentpagina’s betekent meer waarde voor Google. De reden daarachter lees je hieronder.

Thomas
Thomas van de Ven
Online consultant

Website beter vindbaar maken

Zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van 200+ factoren, en start bij de website zelf. De eerste stap is dan ook het optimaliseren van de code en content. Deze optimalisatie noemen we on-page optimalisatie. On-page zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat crawlers je website gemakkelijker doorzoeken en categoriseren. De focus van on-page optimalisatie ligt bij de juiste headers, navigatiestructuur, snelheid van de website, etc.

Ook de content op je website is van groot belang voor de Google ranking. Met behulp van contentmanagement leggen we de focus op de juiste termen en onderwerpen, wat resulteert in een hogere positie in Google. De content wijzigen we aan de hand van een zoekwoorden onderzoek.

Taken en werkzaamheden

Belangrijke onderdelen van zoekmachine optimalisatie

Zoekwoorden bepalen

Het schrijven of herschrijven van content en het plaatsen en bewerken van relevant beeldmateriaal

Contentmanagement

Het controleren, updaten en plaatsen van content. Daarbij ook rekening houdend met navigatiestructuur en design.

SEO optimalisatie

Content overzetten naar de nieuwe omgeving met behoud van belangrijke SEO factoren.

Rankings tracken

This is custom heading element

Gevonden worden op Google

Nadat je website voldoet aan de on-page zoekmachine optimalisatie, is het zaak om te werken aan de off-page optimalisatie. Dit zijn SEO factoren waarop je niet direct invloed hebt. Het betreft bijvoorbeeld het aantal backlinks, de waarde van de backlinks, de anchor teksten op andere websites en het aantal likes en shares op social media. Het beïnvloeden van deze SEO factoren kost tijd, strategie en vooral: relevante content. Monkeybridge ondersteunt in de off-page SEO-strategie door contentmanagement, relevante onderwerpen te onderzoeken, de concurrentie te evalueren en samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken.

  • Meer bezoekers
  • Relevante bezoekers
  • Meer autoriteit
  • ‘Gratis’ leads
  • Langdurig effect
Gratis en vrijblijvend
Maak vandaag nog een afspraak met een specialist